Acasă Politic Primirea de către președintele Senatului  a ministrului Afacerilor Externe și Expatriaților al...

Primirea de către președintele Senatului  a ministrului Afacerilor Externe și Expatriaților al Palestinei

DISTRIBUIȚI

  148906 – 14122018 – Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, l-a primit astăzi, 14 decembrie 2018, pe Riad Malki, ministrul Afacerilor Externe și Expatriaților al Palestinei, aflat în România pentru a participa la cea de-a treia sesiune a Comitetului interguvernamental româno-palestinian.
În cadrul dialogului, președintele Senatului a evocat prietenia tradițională între cele două popoare și importanța pe care România o acordă relației cu Palestina. În acest sens, Călin Popescu-Tăriceanu  a subliniat potențialul de cooperare pentru întărirea capacității instituționale a părții palestiniene în domenii precum educația, cultura, afacerile interne și protecția civilă, sănătatea și agricultura.
Întrevederea a constituit un prilej pentru demnitarul palestinian de a prezenta evoluțiile recente din regiunea de apartenență și perspectivele Procesului de Pace în Orientul Mijlociu. Președintele Senatului a reiterat poziția cunoscută a  României cu privire la necesitatea rezolvării juste, cuprinzătoare şi de durată a conflictului israeliano-palestinian, prin implementarea „soluţiei celor două state”, Israel şi Palestina, care să coexiste în pace şi securitate, ca unică variantă viabilă şi capabilă să garanteze îndeplinirea aspiraţiilor părţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.