Acasă Politic USR vrea majorarea plafonului TVA la încasare

USR vrea majorarea plafonului TVA la încasare

DISTRIBUIȚI

148971 – 21122018 –    Senatorul USR Silvia Dinică propune în dezbatere publică un proiect prin care se dorește mărirea plafonului până la care firmele pot opta pentru sistemul TVA la încasare. Astfel acesta ar urma să crească de la o cifră anuală de afaceri de 2.250.000 lei la o cifră la o cifră de 4.500.000 lei.

Măsura vine mai ales în sprijinul firmelor care au întârzieri mari la încasarea creanțelor sau în situațiile în care nu mai recuperează creanțele din cauza insolvenței sau a falimentului diferiților clienți.

Prin ridicarea plafonului ar urma ca cea mai mare parte a firmelor din România să poată opta pentru acest mecanism. În momentul de față, aproape jumătate din firmele înregistrate în scopuri TVA au ales acest sistem. Probabil că numărul lor ar fi și mai mare dacă s-ar mări pragul.

”O parte a firmelor din țara noastră au probleme atunci când vine vorba de încasarea creanțelor. Se întâmplă ca clienții lor să nu le plătească la timp produsele sau serviciile achiziționate, dar firmele să trebuiască să plătească TVA către stat pentru acestea. Astfel pentru a rezolva această problemă a apărut sistemul TVA la încasare. Totuși pentru acest mecanism pot opta firmele care au o cifră de afaceri anuală până în 500.000 de euro. Sunt firme cu o cifră de afaceri mai mare de acest prag, dar care au de asemenea probleme. În întâmpinarea lor venim cu această soluție. Practic dublăm pragul până la care ele pot opta pentru sistem”, spune Dinică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.