Acasă Externe Atenționare de călătorie pentru Thailanda

Atenționare de călătorie pentru Thailanda

DISTRIBUIȚI

  149015 – 04012019 –  Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Thailandei până pe 5 ianuarie 2019, furtuna tropicală ”Pabuk” va afecta sudul regatului, cu precipitații extinse, în special ploi torențiale, de intensitate ridicată pe unele areale. În 4 și 5 ianuarie 2019 au loc precipitații sub formă de ploi torențiale, însoțite de vânt puternic, în Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarart, Phatthalung, Songkhla, Pattani, Yala, Narathiwat, Ranong, Phangnga, Phuket, Krabi, Trang și Satun.

Urmare prognozelor cu intensificări de vânt, se vor produce valuri de până la 3-5 metri înălțime în Golful Thailandei și de 2-3 metri înălțime în Marea Andaman. Toate navele vor fi reținute la țărm până la data de 5 ianuarie 2019. Există posibilitatea ca activitatea specifică din unele aeroporturi/aerogări să fie afectată, chiar întreruptă.

Informații actualizate despre evoluția ciclonului tropical se pot obține accesând portalul https://www.tmd.go.th/en/list_warning.

Se recomandă ca în planurile de călătorie pentru această perioadă să se evite zonele care vor fi afectate de furtună.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bangkok: +66 (0) 2 240 2521, +66 (0) 2 240 2523, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Thailandei: +66 – 86 363 9118.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.