Acasă Anchete Interne Cetățeni turci cu documente de identitate bulgăreşti, depistați la Giurgiu

Cetățeni turci cu documente de identitate bulgăreşti, depistați la Giurgiu

DISTRIBUIȚI

  149143 – 17012019 – În data de 16.01.2019, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-au prezentat, pentru a intra în țară, călătorind ca pasageri în două autoturisme, patru bărbați care au prezentat la controlul de frontieră cărți de identitate eliberate de autoritățile din Bulgaria.

La verificarea documentelor, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a constatat că persoanele prezente la control nu sunt aceleași cu cele din fotografiile cărților de identitate, motiv pentru care s-au efectuat verificări suplimentare.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit, în bagajele persoanelor în cauză, pașapoartele personale emise de autoritățile din Turcia.

Față de cele constate, bărbații au declarat că sunt cetăţeni turci şi că au procurat cărțile de identitate bulgărești de pe teritoriul Bulgariei, contra sumei de 1.000 de euro fiecare. Aceştia au mai declarat că au încercat să folosească această metodă deoarece doreau să ajungă în Germania și nu deţineau documente de călătorie.

Conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, cetăţenii turci şi şoferii bulgari au fost preluaţi de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.