Acasă Anchete Justitie Haos la Înalta Curte de Casație și Justiție

Haos la Înalta Curte de Casație și Justiție

DISTRIBUIȚI

   149107 – 14012019 –     Completul 1 de 5 judecatori de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis, luni, suspendarea proceselor si sesizarea Sectiilor Unite, in contextul deciziei CSM prin care s-a stabilit ca toate dosarele repartizate in decembrie 2018 sa ramana si in 2019 la completurile trase la sorti. C1 judeca dosarele lui Sebastian Ghita si Victor Ponta. Astfel, presedintele completului vrea sa afle daca este competent sa judece in continuare cazurile, asa cum a recomandat CSM sau dosarele trebuie sa fie preluate de completurile de 5 judecatori trase la sorti pentru 2019.

Presedintele completului 1 de 5 judecatori de la instanta suprema, Iulian Dragomir, a decis, luni, sa fie suspendate toate procesele si sa fie sesizate Sectiile Unite de la ICCJ, dupa ce CSM a decis, anul trecut, ca toate dosarele repartizate in decembrie 2018 sa ramana la aceleasi completuri si in 2019. Completul de 5 judeca dosarul Turceni-Rovinari, in care sunt inculpati Victor Ponta si Dan Sova, dosarul lui Sebastian Ghita si Iulian Badescu, dosarul lui Viorel Hrebenciuc.

”C5, vazand dispozitiile hotararii CSM prin care s-a stabilit ca toate dosarele repartizate in 13 dec sa ramana la Completurile trase la sorti in decembrie anul trecut, avand in vedere jurisprudenta, care arata ca dosarele raman doar la Completurile care au inceput administrarea probelor. Punem in discutie sesizarea Sectiilor Unite in vederea schimbarii jurisprudentei. Stabilim sesizarea Sectiei penale pentru a spune un punct de vedere, pune in discutie suspendarea proceselor”, a spus presedintele completului de 5 judecatori, Iulian Dragomir, citat de Mediafax. Toate aceste procese au fost amanate pentru 4 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.