Acasă Externe Agenda Europeana Premierul Guvernului României, la sesiunea plenară a Comitetului Economic și Social European...

Premierul Guvernului României, la sesiunea plenară a Comitetului Economic și Social European de la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

149197 – 23012019 –             Prim-ministrul Viorica Dăncilă va efectua o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 23 – 24 ianuarie 2019, în vederea prezentării priorităților Președinției României la Consiliul Uniunii Europene în cadrul sesiunii plenare a Comitetului Economic și Social European (CESE), care va avea loc joi, 24 ianuarie 2019.

Un alt element important al vizitei va fi întrevederea bilaterală pe care demnitarul român o va avea cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la sediul Cartierului General al NATO din Bruxelles, cu scopul trecerii în revistă a principalelor subiecte aflate pe agenda NATO, cu accent pe temele de interes pentru România și pe contribuțiile țării noastre la implementarea politicilor și deciziilor aliate.

Totodată, agenda vizitei cuprinde și participarea prim-ministrului Viorica Dăncilă la ceremonia oficială dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, organizată de Congresul Evreiesc European, sub patronajul președintelui Parlamentul European, Antonio Tajani, precum și întrevederea premierului român cu președintele Comitetului Economic și Social European, Luca Jahier, și participarea la reuniunea socialiștilor europeni.

Prim-ministrul Guvernului României va participa, de asemenea, alături de înalți oficiali europeni și membri ai Guvernului României, la vernisajul expoziției de fotografie și concertul dedicat debutului Președinției române la Consiliul UE.

Din delegația guvernamentală condusă de premierul Viorica Dăncilă vor face parte  ministrul Afacerilor Eexterne, Teodor Meleșcanu, ministrul Apărării Naționale, Beniamin-Gabriel Leș, ministrul Economiei, Niculae Bădălău, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.