Acasă Social Administratie Primarul Daniel Florea: Mica Unire ”à la 5” / Bani cheltuiți aiurea...

Primarul Daniel Florea: Mica Unire ”à la 5” / Bani cheltuiți aiurea într-un sector cu multe nevoi

Organizatorii, cu voia ISU București-Ilfov, au încălcat din nou legea             Angajații primăriei, obligați să asigure prezența

DISTRIBUIȚI

149222 – 25012019 –   Deși nu există nici măcar un proiect de buget pentru anul în curs, în Sectorul 5 primarul Daniel Florea a dat tonul distracției pentru 2019. Pentru cei care au fost cât de cât atenți la strategia ”investițională” a edilului de la 5 e semn că și în acest an se prefigurează cheltuirea, în continuare, a milioane de euro pe spectacolele fără spectatori. Doar în acest an sunt două rânduri de alegeri, iar anul viitor, tot atâtea.

Anunțat ”pe picior”, cât să nu se prea observe, iar licitațiile să se deruleze pe repede-nainte (dacă au existat), Centrul Cultural și de Tineret ”Ștefan Iordache” a organizat din nou, în Parcul Sebastian, un spectacol dedicat, de data aceasta, Micii Uniri. Un spectacol prin care ”sărbătorim 160 de ani de la Unirea Principatelor Române în Sectorul 5”, care a costat 220.000 de lei. Din această sumă, 15.000 de lei a fost pentru o firmă de pază, pentru că angajații Poliției Locale nu erau probabil pregătiți pentru acest eveniment.

Primăria Sectorului 5 plăteşte artiştii cu 46.000 lei pentru servicii de divertisment, circa 134.000 lei costă închirierea scenei şi a echipamentelor şi 25.000 lei închirierea sistemului de sonorizare. De remarcat că aceeaşi firmă – Loud Music Entertainment SRL – a vândut şi scena şi sonorizarea, scrie Banii Noştri.

Și pentru ca sărbătoarea să fie deplină, spectacolul nu putea avea loc decât pe o scenă amplă, suficient de mare pentru cele câteva zeci de spectatori care mai cască gura la spectacolele pseudo-educaționale ale Centrului Cultural și de Tineret ”Ștefan Iordache”. Și de această dată angajații din primărie au fost convocați în cel mai distrus parc din sector pentru a asigura prezența. La fel s-a întâmplat și cu angajații firmei de salubritate.

Cei patru artiști de muzică populară și câțiva cântăreți ”solo”, dar și o fanfară au avut unde să evolueze, pe 24 ianuarie, aproape trei ore, în fața câtorva spectatori care au îndurat frigul și vântul aspru.

Și pentru ca bucuria să fie deplină, primăria a lăsat, de anul trecut, ornamentele de Crăciun, parcă pentru a demonstra că în Sectorul 5 cultura ”pe rit foarte vechi” e la ea acasă.

În decembrie anul trecut, perioada în care fuseseră programate spectacolele de sărbători, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dealul Spirii” București-Ilfov a fost sesizat că amplasarea scenei reprezintă un risc pentru adunările publice (întrucât blochează singura cale de acces pentru vehiculele de intervenție, întârziind sau făcând imposibilă intervenția în cazul unor situații de urgență), dar ”a intervenit” după ce totul fusese dezafectat, susținând că Primăria Sectorului 5 trebuie să rezolve problema. A precizat totuși că, potrivit Legii 307/2006, primarul are obligația să asigure ”realizarea și menținerea în stare de funcționare a căilor de acces”, aspect pe care primarul Daniel Florea îl ignoră permanent.

Anul acesta organizatorii, cu voia ISU, au continuat, așadar, să încalce legile, pentru că artiștii care au  evoluat în spectacolul dedicat Micii Uniri nu puteau cânta decât pe o scenă direct proporțională cu talentul și renumele lor. Așadar, organizatorii au montat, din nou, o scenă pe singura alee de intervenție din parc, în imediata apropiere a blocurilor de locuințe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.