Acasă Social Program de consiliere pentru adolescenți și părinți

Program de consiliere pentru adolescenți și părinți

DISTRIBUIȚI

149099 – 14012019 –   Agenţia Naţională Antidrog va dezvolta intervenţii de prevenire în familie a consumului de droguri, intervenții ce vizează întărirea legăturilor intrafamiliale, a comunicării părinţi-copii, precum şi întărirea abilităţilor educative ale părinţilor, dezvoltarea abilităţilor de interacţiune, stabilirea unui mediu apreciativ, dezvoltarea respectului faţă de ceilalţi şi faţă de propria persoană, încurajarea generozităţii, crearea unor deprinderi de viaţă sănătoase.

Astfel, începând cu luna ianuarie a acestui an, la nivelul municipiului Bucureşti, Agenţia Naţională Antidrog va asigura funcţionarea Programului de consiliere pentru adolescenți și părinți, care are ca misiune sprijinirea și asistarea părinților/aparținătorilor legali pentru a face față dificultăților psihosociale care afectează relațiile familiale, pentru dezvoltarea competențelor parentale și, totodată, sprijinirea adolescenţilor atunci când apar probleme de consum.

Programul se adresează adolescenților identificaţi drept consumatori activi sau care au predispoziţie faţă de consum și presupune activităţi de informare şi prevenire a consumului de droguri, consiliere socială, consiliere psihologică individuală şi de grup şi grupuri de dezvoltare cu aparţinătorii adolescenţilor, în vederea îmbunătăţirii comunicării şi relaţionării socio-afective.

Serviciile de consiliere vor fi asigurate de o echipă multidisciplinară de specialişti cu expertiză în domeniul adicţiilor, formată din psihologi şi asistenţi sociali.

Programul va funcționa în spațiul din str. Walter Mărăcineanu, sector 1, Bucureşti, 1zi/săptămână, funcție de programările realizate pe baza solicitărilor directe sau telefonice.

Telefonul disponibil pentru programări este 021.323.30.30 int.21729.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.