Acasă Economie Proiecte de 200 milioane de euro în infrastructura de irigații

Proiecte de 200 milioane de euro în infrastructura de irigații

DISTRIBUIȚI

149245 – 28012019 –   Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a deschis o nouă sesiune de primire de proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, pentru sub-măsura 4.3 – Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice – componenta infrastructura de irigații.

Suma totală disponibilă este de 200 milioane de euro, iar depunerea se efectuează la nivel național. Alocarea publică a sub-măsurii este de 441 milioane de euro, până în prezent fiind lansate două sesiuni de depunere proiecte la nivel național cu o alocare de 368 milioane euro și una la nivelul zonei ITI Delta Dunării, cu o alocare de 7 milioane euro.

În cadrul sesiunilor lansate au fost depuse 233 proiecte, fiind selectate 199 proiecte, în valoare de 195,8 milioane euro, și contractate 192 proiecte, în valoare de 187,2 milioane euro.

Conducerea MADR a mai informat că beneficiarii eligibili în cadrul sesiunii vor fi organizații/federații ale utilizatorilor de apă înființate în conformitate cu legislația în vigoare, constituite din proprietari/utilizatori de terenuri agricole.

Astfel, vor fi finanțate proiectele a căror valoare maximă eligibilă este de 1.000.000 euro/proiect și care vizează modernizarea infrastructurii secundare de irigații, respectiv modernizarea sistemelor de irigații aferente stațiilor de punere sub presiune, inclusiv a clădirilor aferente acestora, precum și racordarea la utilități, sistemele de contorizare a apei, inclusiv construcția/modernizarea bazinelor de colectare și stocare a apei de irigat.

Sumele disponibile pentru componenta infrastructură de irigații prin PNDR 2014-2020 vor putea fi utilizate de organizațiile și federațiile utilizatorilor de apă și pentru achiziția de echipamente de iriga, în limita a 30% din valoarea totală eligibilă a proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.