Acasă Politic Reuniunea informală a miniştrilor apărării din ţările membre ale UE la Bucureşti

Reuniunea informală a miniştrilor apărării din ţările membre ale UE la Bucureşti

DISTRIBUIȚI

 149144 – 17012019 –  În contextul exercitării de către România a Președinției la Consiliul Uniunii Europene, va avea loc, în zilele de 30 și 31 ianuarie 2019, reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre UE. Evenimentul se va desfășura la Palatul Regal și la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

Reuniunea informală va fi prezidată de către Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate, Federica Mogherini şi va fi găzduit de către ministrul apărării naționale, Gabriel Leș. La lucrările reuniunii au fost invitaţi să participe Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, şi Secretarul General adjunct al ONU pentru operaţii de menţinere a păcii, Jean-Pierre Lacroix.

Reuniunea va debuta miercuri, 30 ianuarie, la Palatul Regal, cu o cină de lucru având ca temă „Femeile, Pacea şi Securitatea”, un domeniu de interes comun pentru UE, NATO și ONU. De asemenea, va fi discutat și modul prin care activitățile circumscrise acestui domeniu pot fi integrate în misiuni de menținere a păcii și management al crizelor.

Joi, 31 ianuarie, în cea de-a doua zi a reuniunii, miniștrii se vor întâlni la Palatul Parlamentului pentru a dezbate stadiul şi perspectivele implementării Strategiei Globale a UE pentru Politica Externă şi de Securitate Comună. Se va pune accent pe progresul înregistrat în derularea iniţiativelor din domeniul apărării, pe modalităţile de asigurare a coerenţei diverselor iniţiative din domeniul apărării europene, din perspectiva transpunerii în practică a deciziilor Consiliului UE, precum și pe utilizarea instrumentelor optime aflate la dispoziţia Uniunii pentru valorificarea potenţialului inovării şi cercetării tehnologice, în sprijinul forţelor armate ale statelor membre.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.