Acasă Politic Reuniunea președinților COSAC: Discuții privind creșterea coeziunii și a convergenței prin instrumentele...

Reuniunea președinților COSAC: Discuții privind creșterea coeziunii și a convergenței prin instrumentele Cadrului Financiar Multianual, contextul alegerilor europarlamentare, Brexit și problema migrației

DISTRIBUIȚI

149175 – 22012019 –       Luni, 21 ianuarie 2019, Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, și omologul din Senatul României, Gabriela Crețu, au condus lucrările Reuniunii președinților COSAC, care au avut loc la Palatul Parlamentului.

Reuniunea preşedinţilor Conferinţei Organelor Specializate în Afaceri Comunitare şi Europene (COSAC) marchează debutul dimensiunii parlamentare din cadrul Președinției României la Consiliul UE, “oferind o platformă utilă și extrem de eficientă care ne permite nouă, parlamentarilor, să participăm efectiv la procesul decizional, angajându-ne în discuții pe teme de actualitate ale agendei europene”, a afirmat Angel Tîlvăr, adăugând totodată că “acest cadru de dezbateri exprimă respectul față de valorile europene comune, ca o garanție a implicării cetățenilor UE în controlul democratic privind respectarea principiilor coeziunii și al convergenței europene”.

Conferința s-a bucurat de prezența a peste 150 de parlamentari din toate cele 28 de state membre ale UE, precum și din cele 5 state candidate și din alte 3 țări cu statut de invitat special.

În cadrul reuniunii de astăzi au fost prezentate prioritățile Președinției României, Raportul Bi-anual COSAC și temele sesiunii plenare a COSAC de la sfârșitul lunii iunie 2019. S-au purtat discuții privind creșterea coeziunii și a convergenței prin instrumentele Cadrului Financiar Multianual, contextul alegerilor europarlamentare, Brexit și problema migrației.

Dezbaterea a oferit participanților ocazia de a accentua ideea că politica de coeziune este, de fapt, garanția creșterii calității vieții pentru cetățenii europeni. “Parlamentele naționale au o contribuție proprie și un rol important în aceste vremuri în care se află în joc securitatea, bugetele și chiar viitorul Uniunii Europene. Dorim să cooperăm, să contribuim și să facem schimb de soluții și propuneri pentru dificultățile cu care ne confruntăm“, a adăugat Angel Tîlvăr, asigurând că “România este pregătită să acționeze împreună cu partenerii europeni, în vederea identificării celor mai bune mijloace de reducere a diviziunilor și a disparităților de ordin economic și social între statele membre”.

“Cred că facem pași importanți, indiferent cât de mici sau mari, dialogul ajută ca obiectivul nostru comun, convergența, să funcționeze eficient, în beneficiul tuturor”, a concluzionat Angel Tîlvăr, exprimându-și speranța că discuțiile constructive vor continua în lunile următoare, în cadrul reuniunilor dimensiunii parlamentare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.