Acasă Social COTAR reia protestele de stradă

COTAR reia protestele de stradă

DISTRIBUIȚI
foto:hotnews.ro

149428 – 13022019 – Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) reia protestele de stradă, împotriva lipsei de reacție a Guvernului față de cerințele transportatorilor autorizați care își desfășoară activitatea legal. 2.000 de mașini vor fi parcate azi în fața Guvernului, iar taximetriștii vor protesta pentru a cere respectarea legii de către autorități, între orele 9.00 și 15.00. De asemenea, tot azi sunt proteste, unde s-au aprobat, la Arad, Timișoara, Iași, Bacău, Brașov, Târgu Mureș, Zalău și Slatina. La Constanța, primarul a încheiat o minută cu transportatorii și urmează să aibă o întâlnire cu transportatorii la finalul acestei luni.

”Nu este un miting politic. Ieșim din nou în stradă, pentru a mai atrage încă o dată atenția Guvernului României că trebuia să scoată de mult timp din Legea Taximetriei sintagma în mod repetat, introdusă în 2015 de fostul parlamentar Lucian Șova, devenit ulterior ministru al Transporturilor și demis recent. Am cerut de nenumărate ori eliminarea acelei sintagme din lege care a fost introdusă penntru a împiedica autoritățile care ar putea stopa pirateria din Transporturi. Ieșim în stradă pentru că nu se respectă Hotărârea Curții  Europene de Justiție, care a decis că aplicațiile care fac transport de  persoane neautorizat sunt transportatori, nu prestatori de servicii online. Nu cerem bani, nu cerem nimic altceva decât să se respecte legea. Sunt peste 100.000 de persoane  neautorizate care funcționează în România, iar UBER ,Taxi Fy ,Bla Bla Car și Clever Go circulă fără probleme, dau comenzi, încasează bani, sfidând legislația pentru Transporturi și taximetrie, pe care noi o respectăm”, a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

Dacă nici de această dată nu se  va rezolva problema semnalată de transportatorii autorizați de persoane, COTAR va mai organiza un miting de amploare, în perioada 27-28 februarie, când vor bloca Bucureștiul autocare, microbuze și taxiuri din întreaga țară. COTAR cere Guvernului să rezolve cu celeritate această situație și să excludă falșii transportatori de pe drumurile României, așa cum sunt excluși falșii medici, falșii preoți sau falșii avocați, deoarece și taximetriștii fără licență și fără autorizație sunt falși transportatori de persoane, se arată într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.