Acasă Politic PNL s-a săturat de Ciorbea

PNL s-a săturat de Ciorbea

DISTRIBUIȚI

149519 – 21022019 –     PNL a depus la conducerea celor două camere ale Parlamentului o cerere de revocare a lui Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului. Liberalii l-au acuzat pe Ciorbea că ”blochează orice ar putea pune în pericol interesele penale ale lui Dragnea”.

Totodată, ei au cerut Avocatului Poporului să sesizeze OUG care modifică legile justiției la Curtea Constituțională, deși au admis că nu au mari așteptări din partea lui Ciorbea să răspundă acestei solicitări.

”Avocatul Poporului este singura instituție care poate contesta OUG pe Justiție la CCR, unde soluția previzibilă este de neconstituționalitatea acestui act normativ. PNL solicită sesizarea ordonanței infractorilor la Curtea Constituțională. Nu avem, însă, nicio încredere că Victor Ciorbea va da curs solicitărilor PNL. Apare astfel, un motiv în plus pentru revocarea Avocatului Poporului procedură pe care o înregistrăm  la BPR. Acest om blochează orice ar putea pune în pericol interesele penale ale lui Dragnea! În paralel, PNL va declanșa o nouă procedură pentru sesizarea Comisiei de la Veneția prin intermediul APCE, iar juriștii PNL pregătesc această acțiune. Ne aflăm la a 3-a ordonanță pe Justiție, dată împotriva recomandărilor Comisiei Europene, ale Comisiei de la Veneția și ale GRECO. Este grav! Este foarte grav pentru că arată o determinare bolnavă a PSD-ALDE de a trece cu tancul peste orice doar pentru a-și scăpa infractorii de deciziile Justiției”, a declarat liderul deputaților liberali, Raluca Turcan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.