Acasă Externe Agenda Europeana România susține continuarea procesului de extindere a UE

România susține continuarea procesului de extindere a UE

DISTRIBUIȚI

149431 – 13022019 – Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a participat, la data de 12 februarie 2019, la o serie de dezbateri organizate în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European de la Strasbourg.

Oficialul român a reprezentat Consiliul Uniunii Europene la dezbaterea pe marginea Raportului privind evaluarea Comisiei Europene referitoare la Bosnia și Herțegovina pentru 2018, adoptat în Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European (AFET) la 6 decembrie 2018.

În intervenția sa, ministrul delegat a reiterat sprijinul pentru perspectiva europeană a Bosniei și Herțegovina, ca stat unit, suveran și unitar. A subliniat așteptările Consiliului UE în sensul implementării rezultatelor alegerilor din 7 octombrie 2018, pentru avansarea procesului de reformă și a parcursului european al acestui stat.

Totodată, a punctat importanța înregistrării de progrese în perspectiva publicării de către Comisia Europeană a viitoarei opinii privind acordarea statutului de candidat pentru Bosnia și Herțegovina, asupra căreia Consiliul Uniunii Europene va urma să se pronunțe.

Demnitarul român a reiterat angajamentul ferm al României, în calitate de Președinție a Consiliului UE, de a promova și susține continuarea procesului de extindere, precum și a eforturilor de stabilizare și avansarea reformelor în regiune. În acest sens, ministrul delegat a arătat că, în perioada următoare, va efectua o serie de vizite în regiune.

În cadrul lucrărilor sesiunii plenare, oficialul român a asistat la dezbaterea din plenul Parlamentului European privind Viitorul Europei, în prezența premierului Italiei, Giuseppe Conte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.