Acasă Externe Angel Tîlvăr, la Atena

Angel Tîlvăr, la Atena

DISTRIBUIȚI

149639 – 04032019 – Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, Angel Tîlvăr,  participă la  Atena la lucrările Subcomisiilor pentru guvernanță democratică (CDSDG) și pentru parteneriate transatlantice (PCTR) din cadrul Adunării Parlamentare a NATO.

Astăzi, în plenul reuniunii de la Atena, oficialul român și-a exprimat satisfacţia faţă de votul unanim dat de Camera Deputaților și a reiterat angajamentul României faţă de continuarea procesului de extindere a UE:

            „Mă bucur că am putut informa AP NATO despre votul unanim dat de Camera Deputaților, pentru sprijinirea drumului euro-atlantic al Macedoniei de Nord. Prezența la Adunarea NATO îmi oferă prilejul să reconfirm susţinerea de către țara noastră a parcursului european şi euro-atlantic al statelor din Balcanii de Vest, care reprezintă una din priorităţile politicii externe ale României. În această perioadă, când deţinem Preşedinţia Consiliului UE, ne dorim ca întreaga regiune să înregistreze progrese, în baza principiului meritelor proprii şi a îndeplinirii criteriilor de aderare”.

Vizita se înscrie în linia dialogului cu oficialii statelor membre NATO, în contextul actual global şi oferă un schimb de opinii pe subiecte importante de pe agenda NATO, cu accent pe prioritățile politicii externe și de securitate a Greciei, gestionarea migrației la nivelul UE, rolul Rusiei în Balcani, securitatea de frontieră și provocările Alianței pe Flancul de Sud.

Participarea deputatului la reuniunea de la Atena a Adunării Parlamentare a NATO are loc într-un context pozitiv pentru avansarea parcursului Macedoniei de Nord și, implicit, pe calea consolidării păcii şi a stabilității în regiune. Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, 27 februarie 2019, în unanimitate, proiectul de lege pentru ratificarea Protocolului de aderare a Republicii Macedonia de Nord la NATO, urmând ca Senatul să își exprime votul, ca for decizional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.