Acasă Politic Conferință Diplomatică privind încheierea unui Tratat pentru Protecția Organizațiilor Audiovizuale la București

Conferință Diplomatică privind încheierea unui Tratat pentru Protecția Organizațiilor Audiovizuale la București

DISTRIBUIȚI

  149660  – 05032019 –  Prim-ministrul Guvernului României, Viorica Dăncilă a avut, astăzi, 5 martie 2019, o întrevedere cu directorul general al Organizației Internaționale pentru Proprietate Intelectuală (OMPI), Francis Gurry, cu prilejul vizitei de lucru pe care acesta o efectuează în România.

Premierul român a asigurat că România sprijină activitatea organizației și dezvoltarea sistemului global al proprietății intelectuale, având în vedere ritmul alert de dezvoltare al tehnologiilor și creativității umane în general.

Totodată, prim-ministrul Viorica Dăncilă s-a referit la activitatea Guvernului în acest domeniu, invocând stimulente acordate în sectoarele relevante pentru dezvoltarea activelor de proprietate intelectuală, precum și sprijinul oferit sectorului privind întreprinderile mici și mijlocii, precum și mediului de cercetare pentru accesul la bazele publice de invenții.

În context, a evidenţiat interesul României pentru găzduirea unui birou extern al OMPI la Bucureşti, proiect cu duble valenţe, politice şi economice.

Mai mult, premierul a evidențiat că România, alături de celelalte state membre ale Uniunii Europene, este un participant activ la discuțiile privind finalizarea Tratatului privind protecția organizațiilor audiovizuale, sens în care Guvernul României sprijină ideea organizării, la Bucuresti, a viitoarei Conferințe Diplomatice privind încheierea unui Tratat pentru Protecția Organizațiilor Audiovizuale.

În cadrul convorbirilor, directorul general Francis Gurry a transmis felicitări Guvernului pentru modul în care se derulează Președinția română a Consiliului UE și pentru progresele înregistrate în primele luni ale acestui mandat.

Mai mult,  Francis Gurry a apreciat în mod deosebit progresul notabil înregistrat de Președinția României în ajungerea la un acord politic cu Parlamentul European pe marginea Directivei privind drepturile de autor în piața unică digitală (Directiva copyright), al cărei rezultatul pozitiv va contribui la asigurarea unui cadru de reglementare la nivel european adaptat la evoluția tehnologiilor digitale.

Totodată, reprezentantul OMPI a pus accent pe rolul organizației în promovarea proprietății intelectuale ca factor de dezvoltarea economică, socială și culturală a fiecărei țări și a arătat cooperarea foarte bună pe care organizația o are cu România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.