Acasă Externe Agenda Europeana Corina Crețu participă, la Atena, la reuniunea OCDE

Corina Crețu participă, la Atena, la reuniunea OCDE

DISTRIBUIȚI

149794 – 18032019 –      În perioada 18 – 20 martie 2019, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu efectuează o vizită oficială la Atena, în Grecia, unde va participa, în calitate de reprezentant al Uniunii Europene, la reuniunea ministerială pe teme de dezvoltare regională a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Temele de discuție abordate de înaltul oficial european în cadrul reuniunii se vor referi la răspunsurile oferite de bugetul UE și politica de coeziune la mega-tendințele înregistrate în plan european.

”Într-o lume în permanentă schimbare, în care ne confruntăm mereu cu provocări în domeniul economic, social și demografic, am convingerea fermă că politica de coeziune este unul dintre cele mai bune instrumente de care dispune Europa pentru a le face față. Această politică ne va sprijini în realizarea tranziției către o societate mai echitabilă și favorabilă dezvoltării durabile atât în Grecia, cât și în întreaga Europă”, a declarat comisarul Corina Crețu înaintea vizitei.

La Atena, Corina Crețu se va întâlni cu Alexis Tsipras, prim-ministrul Guvernului Greciei, Christos Spirtzis, ministrul pentru Infrastructură și Transport, și  Nikos Pappas, ministrul pentru Telecomunicații și Mijloace Media.

Înaltul oficial european va participa și la o serie de reuniuni organizate în marja reuniunii ministeriale OCDE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.