Acasă Cultura/Media Muzeul AGERPRES – lansat cu ocazia împlinirii a 130 de ani de...

Muzeul AGERPRES – lansat cu ocazia împlinirii a 130 de ani de la înființarea Agenției Naționale de Presă

DISTRIBUIȚI

149897 – 27032019 –     Miercuri, 27 martie, Agenția Națională de Presă AGERPRES împlinește 130 de ani de la înfiinţare. Prima agenţie de presă din România continuă să transmită cele mai importante ştiri, din țară și din străinătate, românilor, dar și să actualizeze lumea cu informații despre România.

Muzeul prezintă publicului larg fotografii, documente și informații cu valoare istorică, încadrate în diverse perioade de timp. Toate acestea reprezintă mărturii ale celor mai importante evenimente culturale, istorice, economice, sportive, sociale la care reporterii și fotoreporteriiagenției au luat parte negreșit.

            Vizitând Muzeul online, la linkul http://muzeu.agerpres.eu/, veți putea descoperi personalități, evenimente, obiceiuri, peisaje, detalii dintr-o Românie de demult, dar și din cea a zilelor noastre.

            Tot în contextul aniversar, echipa agenției a realizat o secțiune specială, pe site-ul public www.agerpres.ro, #AGERPRES130, sub care sunt grupate testimoniale ale unor personalități din diferite domenii, precum diplomație, politică, economie, cultură și sport.

Zeci de corespondenți au transmis de-a lungul anilor de la evenimente din țară, dar și de peste hotare, agenția adunând milioane de relatări din toate domeniile și colectând mărturii prin milioane de fotografii realizate, care prezintă lumea și viața așa cum sunt.

            Istoria Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES începe la 27 martie 1889, când P. P. Carp, ministru de Externe la acea dată, semnează actul de naştere a Agenţiei Telegrafice a României, care difuza în ţară un „serviciu exact şi rapid al tuturor ştirilor de interes general sau special”. La mai puţin de o lună, Agenţia Telegrafică a României şi-a început efectiv activitatea, odată cu expedierea primei „telegrame”, pe 11 aprilie. Din 1921, Agenţia Naţională de Presă a avut o transmisie neîntreruptă de ştiri şi informaţii. În cei 130 de ani de activitate, AGERPRES şi-a menţinut rolul de a fi principala sursă de informare pentru cetăţenii şi instituţiile din ţară, dar şi cea mai importantă sursă de ştiri despre România, în exterior. Agenţia Naţională de Presă continuă să actualizeze lumea şi să ofere informaţii echilibrate, cu caracter imparţial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.