Acasă Politic Pași importanți în combaterea dezinformării

Pași importanți în combaterea dezinformării

DISTRIBUIȚI

149611 – 01032019 – Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a avut o întrevedere bilaterală cu Înaltul Comisar pentru Drepturile Omului al ONU, Michelle Bachelet, în marja sesiunii de nivel înalt a Consiliului pentru Drepturile Omului de la Geneva.

Ministrul delegat George Ciamba i-a transmis Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului disponibilitatea cu privire la ”sprijinirea realizării sinergiei între acțiunile Înaltului Comisar ONU și Reprezentantul Special al UE în domeniul drepturilor omului”, se arată într-un comunicat de presă.

Acesta a punctat angajamentul ferm al României, în calitate de Președinție a Consiliului Uniunii Europene, de a promova respectarea drepturilor omului, de a combate discursurile instigatoare la ură, antisemitismul, rasismul și intoleranța.

Oficialul român a punctat faptul că Președinția română face pași importanți în combaterea dezinformării, un fenomen care duce la propagarea discursurilor instigatoare la ură, la dezbinarea societăților pentru atingerea unor scopuri neprincipiale, care ar putea afecta democrațiile europene. În cadrul discuției, George Ciamba a amintit de avansarea demersurilor concrete pentru punerea în aplicare a Planului de Acțiune împotriva dezinformării, plan adoptat la finalul anului trecut la nivel UE. Acesta cuprinde patru piloni și 10 acțiuni, consfințind o reacție integrată.

Ministrul George Ciamba a asigurat-o pe Michelle Bachelet de atenția deosebită pe care Președinția română o acordă combaterii antisemitismului. Sondajele recente arată că antisemitismul este în creștere în Europa, iar acest aspect nu trebuie să ne lase indiferenți, a subliniat demnitarul român.

Cu prilejul întrevederii de la Geneva, George Ciamba i-a transmis Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului al ONU invitația de a participa la Conferința privind egalitatea de gen care va avea loc la finalul lunii mai, în București, eveniment organizat sub patronajul prim-ministrului României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.