Acasă Externe Prim-ministrul Guvernului României s-a întâlnit cu președintele Camerei Reprezentanților din Congresul SUA

Prim-ministrul Guvernului României s-a întâlnit cu președintele Camerei Reprezentanților din Congresul SUA

DISTRIBUIȚI

149901 – 27032019 –  În cadrul vizitei pe care o întreprinde în Statele Unite ale Americii, prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, fiind pentru prima dată, în mai bine de zece ani, când are loc o întâlnire a unui demnitar român cu președintele Camerei Reprezentanților din Congresul SUA.

Cu această ocazie, prim-ministrul Guvernului României și-a exprimat satisfacția pentru ”nivelul excelent al dialogului politic bilateral și dorința de aprofundare a acestuia, inclusiv pe componenta parlamentară”.

Viorica Dăncilă a transmis invitația adresată doamnei Pelosi de către președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, de a efectua o vizită oficială în România. Ambii înalți oficiali au exprimat interesul pentru intensificarea contactelor la nivelul Parlamentului României și Congresului SUA.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reiterat susținerea pentru o relație transatlantică robustă, ca premisă esențială pentru asigurarea securității și prosperității comune. De asemenea, a transmis mulțumiri pentru atenția acordată de legislativul american întăririi în continuare a solidarității la nivel NATO și pentru asigurarea securității aliaților estici.

Înaltul demnitar român a remarcat evoluția ascendentă a cooperării bilaterale în planul securității, inclusiv prin punerea în practică a unui program ambițios de înzestrare a forțelor armate române, și creșterea semnificativă în ultimul an a schimburilor comerciale.

Președintele Camerei Reprezentanților SUA a mulțumit pentru sprijinul dat de România consolidării relației cu SUA și a dat asigurări că în legislativul american există un puternic sprijin transpartinic pentru NATO. Nancy Pelosi a considerat că întărirea relațiilor la nivelul legislativelor din România și SUA va avea o contribuție importantă la consolidarea unei alianțe transatlantice bazată pe valori și interese comune.

În cadrul întrevederii, prim-ministrul Viorica Dăncilă a adresat felicitări doamnei Pelosi cu ocazia aniversării zilei de naștere, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.