Acasă Politic Primarii PSD cer socoteală în privința bugetului pentru 2019

Primarii PSD cer socoteală în privința bugetului pentru 2019

DISTRIBUIȚI

149718 – 11032019 –     Liderii PSD prezenți în cadrul ședinței Biroului Permanent Național nu au discutat luni despre situația ministrului Justiției și nu au decis dacă îl mai susțin sau nu pe Tudorel Toader pentru a mai face parte din guvern. Social-democrații l-au atenționat însă, în lipsă, că fie va fi remaniat, fie își dă demisia, dacă refuză să dea ordonanțe de urgență pe codurile penale și pe revizuirea sentințelor definitive. Săptămâna trecută, parlamentarii PSD au refuzat să participe la votul moţiunii simple împotriva lui Toader şi au anunţat că situaţia va fi analizată în coaliţie.

În altă ordine de idei, mai mulți primari, care fac parte și din conducerea partidului, au venit cu problemele reale cu care se confruntă, mai ales cele legate de bani, dupa ce Guvernul a depășit cu mult termenul până la care trebuia adoptat bugetul pentru anul în curs.

Președintele executiv al PSD, Viorica Dancilă, a declarat că, la acest moment, prioritatea este să existe un buget în vigoare. ”Nu am discutat despre ministrul Justitiei, nu am avut discutii legate de justitie”, a spus Dancilă, adaugand ca ea are si alte interese, nu doar justitia. În calitate de prim-ministru al Guvernului, Viorica Dăncilă a declarat că liderii social-democraţi au discutat despre şedinţa de marţi a Executivului, au stabilit coordonatorii departamentelor Consiliului Naţional şi a anunţat că va fi făcută o analiză a îndeplinirii programului de guvernare, pe domenii. În ședința PSD s-a mai discutat despre faptul că Rovana Plumb ar urma să deschisă lista pentru alegerile europarlamentare, iar Lia Olguța Vasilescu va deveni purtătorul de cuvânt al partidului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.