Acasă Politic PSD anunță că vor fi secții de votare separate pentru referendum și...

PSD anunță că vor fi secții de votare separate pentru referendum și europarlamentare

DISTRIBUIȚI
foto:greatnews.ro

  149922 – 28032019 – Coordonatorul campaniei PSD a făcut anunţul: vor fi secţii de votare diferite pentru referendum şi europarlamentare, susţine Mircea Drăghici. În pofida acestui anunț, legea 3/2000 (legea referendumului) îl contrazice.

„Nu ne lasă legea să organizăm altfel decât în secții separate. Așa a fost mereu când au fost alegeri și referendum în același timp”, a declarat Mircea Drăghici, coordonatorul campaniei PSD.

Referitor la strategia în cazul declanşării referendumului pe justiţie, el a susţinut că din teritoriu există semnale că ar fi bine ca PSD să nu se implice.

„Din teritoriu toată lumea ne-a spus că ar fi bine să lăsăm cetăţeanul să gândească liber, după propria conştiinţă. Acesta este suflul care vine din teritoriu şi noi întotdeauna îi ascultăm pe cei din teritoriu”, a precizat Mircea Drăghici.

Declaraţia a făcut-o înaintea unei întâlniri la care Liviu Dragnea i-a convocat pe primarii şi preşedinţii de consilii județene.

Reprezentantii USR au anuntat această măsură anti-referendum a PSD. Senatorul USR Florina Presadă a declarat că PSD se pregăteşte să dea ordonanţă de urgenţă în acest sens. Potrivit Opoziției, miza ar fi o prezență redusă atât la referendum, cât și la europarlamentare, fapt care ar avantaja partidul condus de Liviu Dragnea. Sursa :digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.