Acasă Externe Agenda Europeana Strategia UE privind schimbările climatice, dezbătută la București

Strategia UE privind schimbările climatice, dezbătută la București

DISTRIBUIȚI

  149913 – 28032019 –   Viceprim-ministru, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a prezentat ieri Strategia Uniunii Europene pe termen lung privind schimbările climatice, la invitația ministrului român al Transporturilor, Alexandru-Răzvan Cuc, în cadrul lucrărilor Reuniunii Informale a Miniștrilor Transporturilor, organizată de Președinția României la Consiliul UE, în perioada 26 – 27 martie 2019, la București. La propunerea Președinției române, Strategia Uniunii Europene pe termen lung privind schimbările climatice a fost prezentată în toate formatele relevante ale Consiliului (Energie, Transporturi, Agricultură, ECO-FIN etc.)

”Prevenirea și reducerea efectelor schimbărilor climatice este o prioritate esențială, atât pentru Uniunea Europeană, cât și pentru Președinția României la Consiliul Uniunii Europene. Efortul de a atinge obiectivele pe termen lung din Acordul de la Paris va fi o provocare importantă, dar  oferă și mari oportunități”, a declarat ministrul român al Mediului.

Demnitarul a precizat că, la nivelul UE, vor fi necesare condiții adecvate, care să permită sprijinirea tranziției către o societate cu emisii reduse de carbon, pentru a include o gamă largă de instrumente, inclusiv financiare, care să furnizeze stimulentele necesare pentru promovarea investițiilor în inovații tehnologice necesare, precum și finanțare sporită pentru cercetare și dezvoltare.

”Îmi exprim încrederea că discuțiile care vor avea loc în continuare pe acest subiect vor contribui la conturarea unei strategii UE pe termen lung în domeniul schimbărilor climatice, în linie cu obiectivele Acordului de la Paris „, a adăugat Grațiela Gavrilescu.

În ceea ce privește viitorul mobilității în Uniunea Europeană, discuțiile s-au concentrat asupra rolului digitalizării în planificarea și gestionarea unei strategii europene pentru o mobilitate durabilă și o mai bună coordonare a eforturilor statelor membre de reducere a emisiilor de gaze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.