Acasă Externe Agenda Europeana Timmermans : Cadrul Financiar Multianual este o „operaţiune extrem de complicată”

Timmermans : Cadrul Financiar Multianual este o „operaţiune extrem de complicată”

DISTRIBUIȚI

149735  – 12032019 –    Viitorul Cadrul Financiar Multianual (CFM) al Uniunii Europene trebuie să răspundă atât priorităţilor blocului comunitar, cât şi noilor provocări, care nu pot fi întotdeauna anticipate, a declarat marţi, la Bucureşti, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, potrivit agerpres.ro.

            Obţinerea unui acord între statele membre şi apoi între Consiliu, Comisia Europeană şi Parlamentul European în privinţa Cadrului Financiar Multianual este o „operaţiune extrem de complicată”, a recunoscut Frans Timmermans într-o conferinţă de presă comună cu ministrul român delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, după o reuniune informală a miniştrilor şi a secretarilor de stat pentru Afaceri Europene din UE.
            „Întotdeauna exerciţiul CFM a fost foarte complicat, dar acum este şi mai dificil, pentru că un stat membru important şi un contributor net la bugetul UE (Marea Britanie – n.r.) părăseşte UE”, a afirmat el.

            „În acelaşi timp, UE se confruntă şi diverse provocări noi”, a adăugat el, precizând că această complexitate a întregii operaţiuni este „o mare provocare pentru toată lumea”, dar că „până la urmă vom găsi un compromis, o cale de mers înainte” şi că reuniunea de la Bucureşti a ajutat la clarificarea poziţiei statelor membre şi a instituţiilor europene.
            „Cea mai mare mare provocare din ultimii ani, pe care nu am anticipat-o la dimensiunea asta, a fost provocarea migraţiei. Am răspuns la ea şi cred că am făcut-o adecvat”, a afirmat prim-vicepreşedintele CE.

            Timmermans a făcut apel la statele membre, în special la cele care „sunt puţin îngrijorate în legătură cu flexibilitatea”, să îşi regândească poziţia, „din perspectiva provocărilor cu care ne-am confruntat în ultimii cinci ani”.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.