Acasă Externe Agenda Europeana Victor Boștinaru: „Modernizarea Uniunii Vamale va consolida legăturile strânse dintre UE și...

Victor Boștinaru: „Modernizarea Uniunii Vamale va consolida legăturile strânse dintre UE și Turcia”

DISTRIBUIȚI

149743  – 13032019 –   Eurodeputatul PSD Victor Boștinaru, vicepreședintele Grupului S&D pentru politică externă, a făcut un apel către Comisia Europeană pentru modernizarea Uniunii Vamale UE – Turcia, demers capabil să consolideze, în continuare, legăturile strânse dintre Turcia și UE. Intervenția eurodeputatului Victor Boștinaru a avut loc în contextul dezbaterii Raportului Comisiei pe 2018 privind Turcia, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, în prezența Comisarului european pentru Politica de Vecinătate și Negocierile de Extindere, Johannes Hahn.

Conform eurodeputatului Victor Boștinaru: „În primul rând aș vrea să mulțumesc Consiliului, Comisiei și Președinției rotative a României pentru analiza foarte echilibrată a relațiilor dintre UE și Turcia. Rămân convins că Turcia este un partener important al Uniunii Europene. Procesul de extindere ne-a permis să influențăm în mod semnificativ drumul Turciei către democrație în ultimele decenii. Poate acest lucru a durat prea mult. Regret însă să observ distrugerea unor realizări democratice începând din 2016. Am încredere totuși că o Turcie europeană este în beneficiul tuturor, fie că vorbim de UE, NATO sau fiecare stat membru în parte. Iată de ce noi, ca Uniune Europeană, trebuie să fim vigilenți și fermi în ceea ce privește condamnarea încălcărilor drepturilor omului, a libertăților și a statului de drept în Turcia, dar menținând dialogul puternic, regulat și constructiv cu această țară importantă. Acest lucru include, de asemenea, un dialog strâns și o aliniere privind chestiunile legate de politica externă, apărare și securitate, cu un accent deosebit pe combaterea terorismului și pe probleme de importanță militară strategică – întrucât Turcia este un membru foarte important al alianței militare NATO. Deși Turcia este al cincilea cel mai mare partener comercial al UE și Europa este de departe cel mai mare partener economic al Turciei, cu Germania în frunte, Uniunea Vamală rămâne depășită ca termen. Modernizarea Uniunii Vamale va consolida în continuare legăturile deja strânse dintre Turcia și UE și ar menține acest important partener ancorat la Uniunea Europeană. Prin urmare, invit Comisia să înceapă lucrările pregătitoare pentru modernizarea Uniunii Vamale, iar Consiliul să ofere mandatul cât mai curând posibil” a conchis eurodeputatul Victor Boștinaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.