Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Autostrada A 0, rută strategică pentru dezvoltarea Ilfovului

Autostrada A 0, rută strategică pentru dezvoltarea Ilfovului

CNAIR cere sprijin CJ Ilfov și primăriilor pentru accesul antreprenorului pe terenurile private din zona autostrăzii

DISTRIBUIȚI

  150004 – 04042019 –  Consiliul Județean a organizat la sediul din strada Ernest Juvara o întâlnire între factorii implicați în realizarea autostrăzii de centură a Bucureștiului (A0). La discuții au participat reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), reprezentanți ai firmei Alsim Alarko, care se va ocupa de proiectarea și de execuția lotului 2 din Autostrada A0, reprezentanți ai Agenției Naționale de Cadastru și primari sau reprezentanți ai primăriilor din Măgurele, Jilava, Bragadiru, Dărăști, 1 Decembrie și Vidra.

Constructorul turc are un an de zile termen pentru studiile (geotehnic, topografic, identificarea utilităților) necesare întocmirii proiectului. CNAIR a cerut CJ Ilfov sprijin pentru ca împreună cu primăriile să faciliteze accesul antreprenorului pe terenurile private din zona autostrăzii, pentru realizarea studiilor necesare.

Marian Petrache, președintele CJ Ilfov: “Noi suntem cei mai interesați în realizarea acestui obiectiv de investiții, pentru că drumurile bune aduc bani mai mulți în județ, ceea ce înseamnă dezvoltare economică și creșterea calității vieții. Am invitat și primarii la această discuție, pentru că ei sunt reprezentanții cetățenilor. Autostrada nu se poate construi fără exproprieri în zonă. De aceea, le cer primarilor să fie parte activă în acest proiect, să identifice proprietarii, să discute cu ei și să le explice care sunt prevederile legale. Pentru constructorul turc și pentru CNAIR am un singur mesaj: Ne găsiți oricând aveți nevoie de noi și vă acordăm tot sprijinul de care aveți nevoie!”.

Compania turcă Alsim Alarko va proiecta și construi Lotul 2 (16,3 km) al Autostrăzii de Centură Sud (A0). Durata contractului este de 102 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 30 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție a lucrarilor.

Lotul 2 al autostrăzii A0 intersetează localitățile Vidra, Jilava, 1 Decembrie, Dărăști, Măgurele, Bragadiru. Pe acest lot vor fi construite 2 noduri rutiere, 15 pasaje şi 2 poduri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.