Acasă Social Aparare Bricul Mircea, marş de instrucţie istoric de la Constanţa până la Hamburg

Bricul Mircea, marş de instrucţie istoric de la Constanţa până la Hamburg

DISTRIBUIȚI

  150153 – 17042019 –    Nava şcoală Mircea va împlini, în curând, 80 de ani de când a intrat în serviciul Marinei Militare Române.

            Pentru a marca acest eveniment, conducerea Forţelor Navale a planificat un marş de instrucţie istoric de la Constanţa până la Hamburg, portul în care a fost construită şi din care a plecat în 1939.

            La Borcea, echipajul de bază al navei, alcătuit din ofiţerii şi marinarii care vor executa astăzi manevre în zona de instrucţie a Portului Tuzla, nava va parcurge acolo câteva repere de navigaţie amplasate la o distanţă de o milă marină între ele pentru a-şi etalona aparatura de bord.

            Pe 6 mai, echipajului actual i se vor alătura cei 120 de cadeţi, studenţi ai Academiei Navale, care vor avea onoarea de a participa la acest marş istoric având ca destinaţie finală Portul Hamburg, locul unde a fost construită nava, în 1938.

            Ea a intrat un an mai târziu în dotarea Marinei Române, iar 17 mai, când se vor împlini 80 de ani de la acest eveniment, Bricul Mircea se va afla la Barcelona. Nava Şcoală va acosta în 11 porturi de-a lungul călătoriei sale de 94 de zile. Sursa: romania-actualitati.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.