Acasă Anchete Justitie CCR, încă o amânare privind completurile specializate

CCR, încă o amânare privind completurile specializate

DISTRIBUIȚI

  150191 – 19042019 – CCR a decis, vineri, amânarea deciziei privind completurile specializate. Termenul stabilit este 20 mai, ziua în care a fost stabilit un nou termen în dosarul lui Liviu Dragnea. CCR așteaptă mai multe detalii și de la Comisia de la Veneția privind această speță

            ”In ziua de 19 aprilie 2019, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul dispozițiilor art.146 lit.e) din Constituție și ale art.11 alin.(1) pct.A lit.e), precum și ale art.34, art.35 și art.36 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, a reluat deliberările asupra cererii formulate de președintele Camerei Deputaților de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Înalta Curte de Casație și Justiție, pe de o parte, și Parlamentul României, pe de altă parte, constând, în esență, în refuzul explicit al Înaltei Curți de Casație și Justiție de a aplica o lege adoptată de Parlament şi a dispus amânarea pronunţării pentru data de 20 mai 2019”, transmite CCR.

            După cum se știe, deputatul Florin Iordache a sesizat CCR, solicitând să constate existența unui conflict juridic de natură constituțională între ÎCCJ și Parlament. În sesizare se precizează că la nivelul ÎCCJ ar fi trebuit să existe completuri de trei judecători specializate în corupție, iar cauzele vizând astfel de fapte să fie judecate de acestea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.