Acasă Uncategorized Finală Zelenski – Poroșenko pentru Președinția Ucrainei 

Finală Zelenski – Poroșenko pentru Președinția Ucrainei 

DISTRIBUIȚI

149946 – 01042019 –  Actorul Volodimir Zelenski a câştigat duminică primul tur al alegerilor prezidenţiale din Ucraina şi îl va înfrunta la 21 aprilie curent pe preşedintele actual Petro Poroşenko, potrivit unui sondaj realizat duminică la ieşirea de la urne, relatează AFP şi Reuters.

În pofida îndoielilor criticilor săi privind capacitatea sa de a guverna şi a programului său neclar, acest candidat atipic a beneficiat din plin de pe urma faptului că a fost respins de elite, tendinţă mondială foarte puternică în special în Ucraina după ani de dificultăţi economice şi scandaluri de corupţie.

La 41 de ani, Volodimir Zelenski, a cărui ”experienţă” la putere se limitează la interpretarea unui profesor de istorie devenit subit preşedinte într-un serial televizat, obţine 30,4% din voturi, potrivit unui sondaj realizat la ieşirea de la urne de un consorţiu format din trei institute de sondare a opiniei publice. El îl devansează clar pe preşedintele la final de mandat Petro Poroşenko, de 53 de ani, al cărui scor este estimat la 17,8%. În fruntea sondajelor la începutul campaniei, neobosita fostă şefă a guvernului Iulia Timoşenko, de 58 de ani, este eliminată din cursă cu numai 14,2% din voturi. Potrivit Agerpres, ea a declarat că alegerile au fost libere şi au respectat standardele internaţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.