Acasă Social Sanatate ”Gravele probleme din Sănătate. Cât de bolnav este sistemul?”

”Gravele probleme din Sănătate. Cât de bolnav este sistemul?”

DISTRIBUIȚI

149955 – 02042019 –    Sorina Pintea, ministrul Sănătății a deschis cea de-a IV-a ediție a Forumului Profit Health, cu tema ”Gravele probleme din Sănătate. Cât de bolnav este sistemul?”

Ministrul Sănătății a vorbit despre situația sistemului sanitar românesc și despre nevoia de a schimba mentalitatea în acest sistem.

”Avem nevoie să fim doctori pentru Sănătate. Sistemul sanitar suntem noi toți – autorități, pacienți, doctori, aparținători. Noi trebuie să ne schimbăm și să dăm o șansă sistemului. Trebuie să dezbrăcăm haina politică și să facem un sistem pentru pacienți”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății în deschiderea forumului.

Ministrul Pintea a mai adăugat că ultimele verificări pe care le-a făcut în unitățile sanitare din țară și București nu sunt exerciții de imagine, iar controalele vor contiuna.

”Cea mai gravă problemă constatată în aceste zile este necunoașterea legislației, a regulilor, a protocoalelor și procedurilor. Sistemul nu este ceva abstract la care ne uităm și spunem că nu merge. Sistemul suntem noi. Voi continua controalele inopinate și în alte spitale din zonle unde am semnale negative”, a mai spus Pintea.

Ministrul Sănătății se va întoarce după o lună în unitățile sanitare controlate, timp în care managementul acestor untăți are timp să remedieze neconformitățile constatate.

După perioada pe care spitalele verificate o au pentru remedierea deficiențelor, Ministerul Sănătății va solicita Autorității Naționale pentru Management al Calității în Sănătate să reevalueze indicatorii constatați neconformi care se referă în mare parte la la ciclul unu de acreditare și care evaluează calitatea îngrijirilor în unitățile respective.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.