Acasă Politic Klaus Iohannis: Ne respectăm angajamentele asumate în cadrul NATO

Klaus Iohannis: Ne respectăm angajamentele asumate în cadrul NATO

DISTRIBUIȚI

 150158 – 17042019 –     Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 17 aprilie a.c., la Palatul Cotroceni, o alocuțiune în cadrul conferinței internaționale „Întărirea Flancului Estic al NATO: Provocări și strategii pentru coerența măsurilor din regiunea Mării Baltice și a celor din regiunea Mării Negre”.

            ”Acum șapte decenii a avut loc un moment istoric, care a creat condițiile pentru existența unei lungi perioade de pace şi prosperitate, printr-un angajament politic şi militar solid, fără precedent, bazat pe valori şi principii comune.

            Acest angajament este la fel de important acum ca şi atunci. Acum, ca și atunci, relația transatlantică dă forță Alianței, oferind posibilitatea adaptării constante a acesteia.

Tema propusă de CEPA pentru dezbaterea de astăzi este deosebit de oportună.

            Vom discuta despre întărirea flancului estic al NATO, analizând provocările și identificând strategiile pentru a asigura coerența măsurilor de apărare din regiunea Mării Baltice cu cele din regiunea Mării Negre – toate acestea fiind condiții esențiale pentru întărirea eficientă a flancului estic al NATO.

Involuțiile de securitate din regiunea Mării Negre, ca urmare a acțiunilor Rusiei din ultimii ani, sunt bine cunoscute de către noi toți. Din păcate, dezvoltările recente nu oferă premisele revenirii la o stare de normalitate. Dimpotrivă, sunt exemple edificatoare ale potențialului de escaladare existent în regiune.

Zona Mării Negre continuă să fie marcată de conflicte înghețate și tensiuni latente. În plus, constatăm accentuarea climatului de confruntare, militarizarea avansată a Mării Negre și intensificarea acțiunilor hibride, deosebit de periculoase prin efectele lor, care ne vizează atât pe noi, cât și pe partenerii noștri și ai NATO din regiune”.

În continuare aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.