Acasă Social Numărul unic de urgență – 1911

Numărul unic de urgență – 1911

DISTRIBUIȚI

 150247 – 25042019    Începând cu 2 mai, românii pot apela numărul unic de urgență 1911 pentru a raporta incidente de securitate cibernetică.

            „Aș vrea să vă anunț un proiect extrem de important, ce va avea ca zi de lansare data de 2 mai. Este o altă veste bună pentru români pe o zonă ce ține de securitatea cibernetică. După cum am menționat vom lansa prin Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică un număr unic; 1911, apelat din toate rețelele, la care vor putea fi raportate toate incidentele de securitate cibernetică de către persoanele fizice, juridice și de către instituțiile publice. Li se oferă, prin call-center, o asistență primară și consiliere pentru siagnosticare și remediere. Vă încurajez de altfel să testați acest serviciu care este în verificări. Este 1911.”

            Ministrul Comunicațiilor a subliniat că, în continuare, cetățenii europeni nu sunt informați cu privire la securitatea cibernetică. Evident, nici românii nu sunt la curent cu riscurile la care le sunt expuse datele stocate pe un computer, spre exemplu.

            „În Europa peste 50% din cetățeni se consideră neinformați privind amenințările cibernetice, iar 70% din interprinderi au cunoștințe minime despre aceste riscuri. În România educația digitală în domeniul securității informațiilor continuă să fie deficitară”, a declarat Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor, la conferinta de presa sustinuta la Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.