Acasă Externe Secretarul general al NATO: ”Vă mulţumesc pentru contribuţia deosebită la Alianţa noastră”

Secretarul general al NATO: ”Vă mulţumesc pentru contribuţia deosebită la Alianţa noastră”

DISTRIBUIȚI

  149967 – 02042019 –    Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a transmis preşedintelui Klaus Iohannis un mesaj cu ocazia împlinirii  a 15 de ani de la aderarea României la Alianţa Nord-Atlantică.

„Anul acesta marcăm aniversarea a 15 ani de la aderarea României la NATO, cea mai puternică Alianță din istorie.

Extinderea NATO a fost un mare succes, un catalizator pentru stabilitate și prosperitate. A îmbogățit Alianța noastră cu noi voci, noi experiențe și noi capabilități.

România, la fel ca toți Aliații NATO, beneficiază de angajamentul cel mai important al NATO: ne protejăm și ne apărăm reciproc de orice amenințare, provenind din orice direcție. Toți pentru unul și unul pentru toți!

România este un aliat puternic și angajat. Contribuiți la securitatea noastră comună și la apărarea noastră colectivă, la misiunile și operațiile Alianței.

În Afganistan am cunoscut unii dintre militarii români profesioniști care ajută la stabilizarea țării și prevenirea creării de refugii pentru teroriștii internaționali.

În Kosovo, ajutați la menținerea stabilității în regiunea Balcanilor de Vest.

În Polonia, ați contribuit la descurajarea agresiunii, ca membru al Grupului de Luptă multinațional.

De asemenea, găzduiți o facilitate pentru sistemul NATO de apărare împotriva rachetelor balistice și aveți o contribuție esențială la securitatea din regiunea Mării Negre, în domeniile terestru, aerian și maritim. Această regiune are o importanță strategică pentru securitatea euroatlantică și merită atenția și prezența noastră continuă.

Salut planurile României de a cheltui 2% din PIB pentru Apărare în acest an și de a moderniza forțele armate pe parcursul următorilor 10 ani. România înțelege că într-o lume din ce în ce mai imprevizibilă, trebuie să investim mai mult în apărarea noastră și trebuie să rămânem solidari pentru a asigura securitatea cetățenilor noștri.  Securitatea reprezintă fundamentul libertății și prosperității noastre.

Vă mulțumesc tuturor pentru contribuția deosebită la Alianța noastră.

Vă felicit cu ocazia acestei aniversări!”, afirmă Stoltenberg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.