Acasă Externe 2019 poate fi considerat  ”anul României la Bruxelles”

2019 poate fi considerat  ”anul României la Bruxelles”

DISTRIBUIȚI

150297 – 06052019 – Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut luni, la Palatul Victoria, o întrevedere cu președintele comitetului director al  EUROPALIA International, Contele Georges Jacobs de Hagen. 

Întrevederea a avut loc în contextul în care, anul acesta, România este invitat de onoare al Festivalului Internațional Europalia, ajuns la cea de-a 50-a ediție, și a oferit ocazia unei evaluări a stadiului pregătirilor acestui eveniment.

Premierul Viorica Dăncilă a adresat felicitări echipei EUROPALIA International pentru lunga și bogata tradiție a festivalului și a dat asigurări că România va acorda importanța cuvenită participării sale la festival. În continuare, a apreciat că 2019 poate fi considerat  ”anul României la Bruxelles”, după  seria de activități desfășurate sub umbrela Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene și continuarea lor cu proiectele prevăzute în cadrul Festivalului EUROPALIA. Dintre aceste proiecte, premierul Viorica Dăncilă a evidențiat Expoziția Centrală ”Constantin  Brâncuși”, prima expoziție dedicată exclusiv sculptorului român în aproape 25 de ani.

EUROPALIA este manifestarea culturală de cea mai mare anvergură din Belgia, fiind organizată o dată la doi ani, sub patronajul Familiei Regale a Belgiei, în Belgia și în țări învecinate – Franța, Olanda, Luxemburg și Germania sau Marea Britanie.

Anul acesta, România este țara invitată a celei de-a 50-a ediții a Festivalului. Timp de patru luni, din octombrie 2019 – până în ianuarie 2020,  o serie de evenimente artistice vor pune în evidență, prin intermediul unui program multidisciplinar, diversitatea culturală a țării noastre.

Guvernul României a susținut buna organizare a acestui festival prin alocarea fondurilor necesare, având în vedere importanța promovării valorilor României pe plan internațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.