Acasă Politic 9 mai – Ziua Europei, Ziua independenței de stat a României, Ziua...

9 mai – Ziua Europei, Ziua independenței de stat a României, Ziua victoriei coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al doilea Război Mondial

DISTRIBUIȚI
foto:stiri.tvr.ro

  150340 – 09052019 –   9 mai este ziua unei triple sărbători pentru naţiunea română: Ziua Europei, marcată anual începând din 2007, după aderarea României la Uniunea Europeană, proclamarea independenței de stat a României (1877) și victoria coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al doilea Război Mondial (1945).

            Ziua Uniunii Europene este legată de declaraţia istorică din 9 mai 1950 a ministrului francez de Externe Robert Schuman, care a propus un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, demers ce a stat la baza constituirii Uniunii Europene.

            9 mai 2019 găsește România în plină anvergură europeană, conferită atât de deținerea Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, cât și de progresele remarcabile din ultima perioadă.

            Prezența României în Uniunea Europeană și în Alianța Atlanticului de Nord este extrem de importantă în actualul context european. Aniversarea a 13 ani de prezenţă a României în Europa este resimţită astăzi în creşterea nivelului de trai al românilor, în urma majorărilor exponențiale din ultimii doi ani ale veniturilor populaţiei, generate de îndeplinirea angajamentelor asumate prin Programul de guvernare. Este o realitate că românii trăiesc astăzi mai bine, după toate măsurile luate de Guvernul și majoritatea parlamentară PSD: majorarea salariilor, pensiilor și alocațiilor copiilor, îmbunătățirea condițiilor din sănătate și educație, dezvoltarea infrastructurii, stimularea investițiilor, crearea de noi locuri de muncă, preocuparea față de viitorul tinerei generații!

            Spiritul european nu trebuie afişat doar declarativ, în zilele aniversare, ci dovedit prin activitățile noastre, inclusiv de către preşedintele ţării, preocupat mult mai mult de propria campanie electorală decât de soarta românilor.

            9 mai este o zi a unităţii noastre ca naţiune, o zi în care trebuie să colaborăm în spiritul european, indiferent de orientările politice, pentru că, mai mult ca orice, Uniunea Europeană înseamnă unitate și solidaritate!

            Trebuie să fim recunoscători tuturor generaţiilor de până acum pentru contribuția avută la câştigarea valorilor şi principiilor de care azi ne bucurăm cu toţii: libertate, democraţie, liberă circulaţie, dreptul la exprimare!

            Să fim mândri că suntem români și europeni, să demonstrăm asta în fiecare zi!, a declarat deputatul Alina-Elena Tănăsescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.