Acasă Economie Adio mezeluri din 2021 

Adio mezeluri din 2021 

DISTRIBUIȚI

150316 – 08052019 – Alimentele precum produsele de patiserie, popcornul sau mezelurile vor dispărea de pe piață până în 2021, potrivit unui nou regulament al Comisiei Europene.

Oficialii UE își propun prin această inițiativă legislativă ca toți cetățenii să aibă o dietă cât mai echilibrată și sănătoasă. În acest fel, toate statele membre ale UE vor fi nevoite să limiteze cantitatea de acizi grași din alimentele de pe piață. Toate produsele care nu se încadrează noilor norme vor dispărea până în 2021.

Printre alimentele care nu se vor mai putea găsi la rafturi peste doi ani se numără margarina, produsele de tip fast food, mezelurile, produsele de patiserie, prăjiturile, biscuiții, popcornul pentru microunde, supele la plic, chipsurile și mâncarea semi-preparată.

Conform inițiativei, statele trebuie să reducă din cantitatea de acizi trans la maximum 2 grame la 100 de grame de grăsime din conținutul produselor alimentare. Acest tip de acizi este responsabil pentru cele mai multe boli cardiovasculare, accidente vascular cerebrale, cazuri de diabet, cancer și Alzheimer. Din cauza acestor boli, anual 50.000 de oameni (dintre care 3.000 de români) mor în Europa.

Proiectul Comisiei Europene există şi la noi în ţară, însă momentan este blocat în Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.