Acasă Sud Calarasi COD ROȘU pentru județele Ialomița și Călărași

COD ROȘU pentru județele Ialomița și Călărași

DISTRIBUIȚI

150302 – 06052019 – În urmă cu puțin timp, ANM a emis o avertizare COD ROȘU în județele Ialomița și Călărași, care vizează fenomene meteorologice imediate – vânt cu peste 100-110 km/h, cu aspect tornadic, grindină de mari dimensiuni, averse torențiale ce vor cumula cantități de 30-35 l mp.

IGSU atenționează că în zonele de manifestare a fenomenelor au fost transmise mesaje de avertizare către populație prin sistemul #RO-ALERT.

La nivelul celor două județe au fost activate Grupele Operative ale ISU și au fost dispuse măsuri de mobilizare imediată a forțelor și mijloacelor de intervenție.

În cazul apariției situațiilor de urgență, peste 180 pompieri militari cu 100 de autospeciale și mijloace tehnice sunt pregătiți să acționeze în sprijinul populației.

În funcție de evoluția situației din teren, echipajele de salvatori pot fi suplimentate imediat cu personal alertat din turele libere.

În situația manifestării vântului puternic și căderilor de grindină, se recomandă populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.