Acasă Externe Agenda Europeana Consiliul Europei cere Ungariei să adopte modificări legislative importante

Consiliul Europei cere Ungariei să adopte modificări legislative importante

DISTRIBUIȚI

150476 – 22052019 –   Consiliul Europei, cea mai mare organizaţie europeană pentru drepturile omului, a cerut Ungariei să implementeze modificări substanţiale ale sistemul său juridic, transmite BBC.

            Într-un raport, organziaţia exprimă preocupări serioase faţă de modul în care Ungaria tratează solicitanţii de azil, inclusiv acuzaţii conform cărora aceştia sunt privaţi de alimente. Guvernul ungar susţine că prioritatea sa este apărarea graniţelor.

            Raportul întocmit de comisarul Consiliului Europei pentru drepturile omului, Dunja Mijatović, are la bază o vizită de cinci zile, efectuată în Ungaria, în luna februarie. În raportul publicat integral marţi, Dunja Mijatović cere guvernului să adopte modificări fundamentale atât în textul de lege, cât şi în practică.

            Drepturile solicitanţilor de azil de a intra în Ungaria şi de a li se procesa cererile sunt restricţionate, organizaţiile societăţii civile sunt intimidate şi incriminate, precizează raportul, care exprimă îngrijorări legate de planurile guvernului de a institui tribunale administrative. Într-un răspuns de 18 pagini la raportul Consiliului Europei, guvernul ungar îşi apără abordarea faţă de statul de drept, informează Romania-actualitati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.