Acasă Opinii/Analize Curățenia de după încarcerare

Curățenia de după încarcerare

DISTRIBUIȚI

  150563 – 28052019 –   În încercarea de a-și reclădi rapid imaginea puternic afectată de condamnarea liderului, PSD se grăbește să abandoneze și ideile, dar și oamenii lui Liviu Dragnea.

După mai multe ședințe, liderii social-democrați au venit cu o nouă conducere, noi propuneri de miniștri pe care speră să le accepte Klaus Iohannis, dar și cu idei de eliminare a unor membri ai Guvernului sau chiar a unor proaspăt-aleși europarlamentari.

            Una peste alta, Dăncilă spune că vrea să rămână în fruntea Guvernului, în timp ce ALDE a discutat și de ieșirea din coaliția de guvernare. Pentru a-și consolida poziția, PSD ar apela chiar și la fostul șef, care i-a refuzat politicos, deocamdată, în timp ce opoziția a reușit în sfârșit să se pună de acord asupra unor candidați unici pentru locul lui Dragnea la șefia Camerei Deputaților, dar și pentru Avocatul Poporului.

            Și dacă liderii PSD dau impresia că au recepționat mesajul referendumului, iar Dăncilă nu pare dornică să mai audă de cuvântul „justiție”, unele decizii arată că încă nu au înțeles motivele pentru care au pierdut alegerile. Premierul dă vina pe ambasadori pentru cozile de la votul din Diaspora și îl propune în guvern pe Titus Corlățean, cel care a gestionat dezastrul alegerilor din străinătate din 2014. Cert este că erorile de strategie ale PSD din ultima vreme, i-au făcut pe vechii lideri ai partidului, precum Adrian Năstase și Octav Cozmâncă, să iasă din hibernare pentru a forma un ”grup de sprijin pentru actualul PSD”.

            Dar cum rezultatul acestor alegeri va influența Europa următorilor cinci ani, și la nivelul UE au început negocieri aprinse pentru viitorul șef al Comisiei Europene. – sursa: EurActiv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.