Acasă Politic Detalii tehnice de derulare a celor două scrutine din 26 mai 2019

Detalii tehnice de derulare a celor două scrutine din 26 mai 2019

DISTRIBUIȚI

150333 – 09052019 –  Guvernul a stabilit unele detalii tehnice pentru buna derulare a celor două scrutine din 26 mai 2019.

            Este vorba despre alegerea reprezentanţilor României în Parlamentul European şi referendumul naţional convocat de preşedintele României.

            Ordonanţa de urgenţă şi hotărârea de guvern vin cu noi detalii tehnice şi doar tehnice – a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu – detalii menite să asigure derularea corectă, transparentă şi democratică a procesului electoral. El a precizat că prevederile referitoare la campania pentru referendum rămân valabile cele în vigoare:

            Prin urmare, nu se modifică cvorumul de participare la referendum şi nici cvorumul de validitate a rezultatului acestuia, în continuare acestea fiind determinate în funcţie de numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

            Prin completările legislative, adopate de Executiv, se asigură oranizarea simultană a operaţiunilor electorale, care se vor derula pe 26 mai. 

            Cetăţenii vor vota în aceleaşi secţii de votare, cu aceleaşi ştampile, în aceleaşi intervale de timp, pe buletinele de vot separate. Prezenţa la vot va fi consemnată pe liste electorale distincte pentru cele două tipuri de scurtin, iar alegătorul va avea posibilitatea să-şi exprime dreptul de vot numai pentru un singur tip de scrutin, sau pentru ambele, în funcţie de opţiunile personale. Fiecare va decide în momentul în care ajunge în secţia de votare.

            Cele două acte normative adoptate de Executiv asigură condiţiile logistice, dar şi finanţarea necesară desfăşurării simultane, atât a alegerilor europarlamentare, cât şi a referndumului naţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.