Acasă Externe Agenda Europeana Dezbaterea candidaților la președinția Comisiei Europene

Dezbaterea candidaților la președinția Comisiei Europene

DISTRIBUIȚI

150399 – 15052019 –    Pe 15 mai, între ora locală 21.00 și 22.30, va avea loc dezbaterea candidaților la președinția Comisiei Europene, în sala plenară din Bruxelles a Parlamentului European.

            Această dezbatere, urmată de declarații de presă ale candidaților, va fi singura care va reuni toți candidații „cap de listă” înscriși în cursa pentru postul de Președinte al Comisiei Europene (listați mai jos în ordinea declarațiilor de deschidere din seara dezbaterii, decisă prin tragere la sorți pe 4 aprilie):

  1. Nico CUÉ, Stânga Europeană (EL)
  2. Ska KELLER, Partidul European al Verzilor (EGP)
  3. Jan ZAHRADIL, Alianța Conservatorilor și Reformiștilor din Europa (ACRE)
  4. Margrethe VESTAGER, Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE)
  5. Manfred WEBER, Partidul Popular European (EPP)
  6. Frans TIMMERMANS, Partidul Socialiștilor Europeni (PES)

Dezbaterea se va axa pe teme precum ocuparea forței de muncă, migrație, securitate, populism, schimbări climatice și rolul UE pe scena internațională.

            Dezbaterea va fi prezentată de trei jurnaliști aleși de către Eurovision: : Emilie Tran Nguyen, France Télévisions, și Markus Preiss, ARD Germania, vor conduce dezbaterea de pe scenă, iar Annastiina Heikkilä, YLE Finlanda, va anima dezbaterea din perspectiva rețelelor sociale.

            Hemiciclul va fi transformat într-un studio de televiziune, iar dezbaterea va fi transmisă în direct (22.00-23.30 ora României) pe EBU (Eurovision) și prin EbS (Europe by Satellite). Interpretarea va fi disponibilă în 23 de limbi (plus limbajul mimico-gestual pentru transmiterea online), iar dezbaterea va fi oferită în mod gratuit difuzorilor de radio și televiziune, cât și platformelor online.

            Dezbaterea va fi de asemenea transmisă în direct online pe EP live și EbS. Instrucțiuni pentru codurile html (embed codes) sunt disponibile aici. Înregistrarea dezbaterii va putea fi descărcată în format de difuzare din centrul multimedia aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.