Acasă Externe Agenda Europeana În sfârșit, Viorel Ştefan a fost numit membru al Curţii Europene de...

În sfârșit, Viorel Ştefan a fost numit membru al Curţii Europene de Conturi

DISTRIBUIȚI

150478 – 22052019 – Viorel Ştefan, vicepremier al Guvernului României, a fost numit membru al Curţii Europene de Conturi, mandatul său urmând să înceapă pe 1 iulie. Comisia pentru control bugetar din PE și, ulterior, plenul Parlamentului European respinseseră în aprilie propunerea înaintată de Guvernul Dăncilă.

            ”Consiliul Uniunii Europene a numit în funcţie doi membri noi la Curţea Europene de Conturi: doamna Ivana Maletić, din Croaţia, a fost numită pentru un mandat care va începe la 15 iulie 2019 şi se va încheia la 14 iulie 2025. Aceasta îl va înlocui pe domnul Neven Mates, membrul croat al cărui mandat expiră. Domnul Viorel Ştefan, din România, a fost numit pentru un mandat care va începe la 1 iulie 2019 şi se va încheia la 30 iunie 2025. Acesta îl va înlocui pe domnul George Pufan, membrul român al cărui mandat expiră”, se arată într-un comunicat al instituţiei europene.

            Consiliul UE a luat aceste decizii pe baza propunerilor transmise de cele două state membre UE şi după consultarea Parlamentului European. Colegiul membrilor Curţii de Conturi a UE, prezidat de Klaus-Heiner Lehne, preşedintele Curţii de Conturi Europene, se va reuni în noua sa configuraţie pentru a stabili atribuţiile specifice care le vor reveni celor doi noi membri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.