Acasă Social Aparare Militarii răniți în Afganistan sunt în stare stabilă

Militarii răniți în Afganistan sunt în stare stabilă

DISTRIBUIȚI

150519 – 24052019 – Cei cinci militari români din cadrul Batalionului 300 Protecția Forței “Sfântul Andrei” răniți vineri, 24 mai, în jurul orei 12.30 (ora României), în Afganistan, sunt în stare stabilă și se află internați la spitalul militar de tip ROL 3 al Bazei Aeriene Kandahar.
Militarii răniți în atac sunt plutonierul Marian Rusu, caporalii clasa a II-a Florin Anton și Florin-Alexandru Ștefan, caporalul clasa a III-a Petrică Apetroaie și fruntașul Nicolae Petcu.
La nivelul batalionului s-a constituit o comisie pentru cercetarea circumstanțelor producerii evenimentului, condusă de șeful de stat major al unității, precizează MApN.

Reamintim că astăzi, 24 mai 2019, cinci militari din Batalionul 300 Protecția Forței „Sfântul Andrei”, care se află în misiune în Afganistan, au fost răniți în timp ce executau o misiune de patrulare mixtă împreună cu militari americani, în zona de responsabilitate.

Pe timpul executării misiunii, mașina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Militarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost evacuați pe cale aeriană la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.