Acasă Uncategorized Pentru că românii vor bani mulți pentru muncă puțină, angajatorii aduc în...

Pentru că românii vor bani mulți pentru muncă puțină, angajatorii aduc în țară asiatici și africani

DISTRIBUIȚI

  150404 – 15052019 –    Peste 8.000 de asiatici și africani lucrează în prezent pe șantiere, în restaurant și în hotelurile din România. După cei din Pakistan, Vietnam și Nepa ”noul val” îl reprezintă, indienii și nigerienii.

            Sunt aduși de angajatorii care au preferat să plătească transport, cazare și masa unor străini legați de slujbă, printr-un contract de doi ani, decât să caute fără succes candidați din România. În ciuda deficitului de forță de muncă, puține firme fac efortul să angajeze oameni de pe alte continente.

            40 de indieni au aterizat în Capitală. Mulți au mai lucrat în construcții în țările din Golf. Acum, vor lucra pe un șantier din Brașov.

            ”În Abu Dhabi a fost bine, dar aici în România e mai bine. Este Europa, normal! Compania are contract cu mine pe doi ani”, spune un muncitor.

Angajatorii au trecut prin toate procedurile pentru transfer de forță de muncă non-UE. Au fost în India, oferind muncitorilor care primeau, în regiunea Punjabi, 150-200 de euro pe lună, salarii de trei ori mai mari.

            Dintre asiatici, angajatorii români îi preferă pe candidații budiști. Nu beau, nu provoacă scandaluri și nu părăsesc locul de muncă. Firmele sunt obligate să le acorde cel puțin minimul pe economie.

Muncitorii vor fi cazaţi în barăci, pe şantier. Sunt vegetarieni şi au bucătarul lor, care a adus şi condimente de acasă.

Pentru fiecare lucrător străin, angajatorul plăteşte în jur de 1.200 de lei pe acte, între 300 şi 600 de euro biletul de avion şi eventual un comision intermediarului, potrivit Știrileprotv.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.