Acasă Social Perioada de înscriere la Programul Oficial de Internship al Guvernului României –...

Perioada de înscriere la Programul Oficial de Internship al Guvernului României – ediția 2019, prelungită până pe 26 mai

DISTRIBUIȚI

150432 – 17052019 –    Studenții și tinerii absolvenți pot aplica pentru înscrierea la Programul de internship al Guvernului până pe data de 26 mai 2019. Perioada de înscriere a fost prelungită cu o săptămână pentru a oferi posibilitatea cât mai multor tineri să aplice pentru unul din cele 200 de locuri disponibile în Guvern, ministere, instituții și autorități publice.

            Echipa de organizare a Programului Oficial de Internship al Guvernului României, coordonată de secretarul de stat Oana Pintilei, s-a întâlnit, în perioada 6-15 mai a.c., cu studenții din marile centre universitare: București, Craiova, Iași, Suceava, Cluj și Timișoara. Organizatorii au prezentat studenților oportunitățile Programului de Internship și i-au încurajat să aplice pentru unul din locurile disponibile în această ediție. 

            Calendarul de organizare și desfășurare a ediției 2019 a Programului de Internship este structurat astfel:

  • 10 aprilie -26 mai: depunerea candidaturilor;
  • 27 – 28 mai: evaluarea dosarelor;
  • 29 mai: publicarea rezultatelor;
  • 29 mai – 5 iunie: evaluarea aplicațiilor;
  • 6 iunie: publicarea rezultatelor;
  • 12 iunie – 26 iunie: interviuri Skype;
  • 28 iunie: anunțarea rezultatelor finale;
  • 15 iulie: deschiderea Programului Oficial de Internship al Guvernului României;
  • 13 septembrie: închiderea Programului Oficial de Internship al Guvernului României. 

            Înscrierile se fac online, iar formularul de înscriere este disponibil pe site-ul http://internship.gov.ro/

            Programul este destinat tinerilor români, studenţi sau absolvenţi ai unei universităţi din România ori din străinătate. Tinerii interesați au astfel posibilitatea să se familiarizeze cu modul de lucru din administrația publică centrală și să aplice cunoștințele dobândite în cadrul programelor de studii.

            Totodată, acest program va include participarea internilor la discuții și întâlniri de lucru cu miniștri, secretari de stat, specialiști în diferite domenii de competență, precum și la training-uri și workshop-uri tematice.

            Pe perioada Programului, internii vor beneficia de o indemnizație lunară, în cuantum de 2.080 lei brut iar la finalul perioadei de internship vor primi un certificat din partea Guvernului României şi, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea coordonatorilor.

Informații suplimentare:

            Programul Oficial de Internship al Guvernului României a debutat în anul 2013, cu 25 de tineri care au făcut stagii de practică în structurile din Palatul Victoria. În 2014, Programul a fost extins la nivelul ministerelor și departamentelor conduse de miniștri și miniștri-delegați, cu participarea a peste 150 de tineri. În anul 2015, au fost 300 de interni în instituțiile publice aflate în subordinea ministerelor, în 2016 au fost 200 de stagiari în Guvern, ministere, instituții publice, în 2017, 100 de tineri au urmat acest program, iar anul trecut au participat 200 de tineri.

            Astfel, de la debut, 975 de tineri au absolvit cu succes și fac parte din rețeaua de alumni a Programului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.