Acasă Uncategorized Președintele cere demiterea imediată a ministrului de Externe și a ministrului de...

Președintele cere demiterea imediată a ministrului de Externe și a ministrului de Interne

DISTRIBUIȚI

150579 – 29052019 – Într-o declarație de la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a cerut miercuri demiterea imediată a ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, și a ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, pe care îi consideră responsabili de organizarea defectuoasă a celor două scrutine din 26 mai – alegerile pentru Parlamentul European și referendumul pentru justiție.

Klaus Iohannis a arătat că referendumul pe justiţie este primul din UE care a reuşit datorită voturilor românilor, rezultatele fiind apreciate de liderii europeni.

„În Europa, România contează şi după rezultatele dela referendum aţi primit felicitări de cei mai importanţi lideri europeni. După atâtea probleme, trebuie să existe şi urmări politice. Cei care au organizat prost aceste alegeri trebuie să plătească cu funcţia. Vom discuta aceste probleme, după prima analiza. Solicit demiterea imediată a ministrului de Externe şi a celui de Interne. Imediat înseamnă imediat”, a declarat Klaus Iohannis, adăugând că modul în care a fost organizat referendumul a inhibat votului, nu încurajarea votului.

„Am spus înainte de 2 mai că PSD se pregătește de boicotarea referendumului. Dar probleme extrem de grave au fost în străinătate. Am văzut toți cu mare tristețe imagini cu mii și mii de români la cozi, oameni care au mers la vot de dimineață și nu au mai apucat să voteze. Probleme peste probleme. Ele trebuie rezolvate urgent, pentru că vin alte alegeri. Pentru că nu am încredere în Guvern, voi înființa o comisie mixtă care va începe să lucreze la Administrația Prezidențială. Rolul e să identifice problemele și să găsească soluții”, a adăugat președintele.

Acesta a mai spus că trebuie să existe şi urmări politice pentru cei care au gestionat prost alegerile recent încheiate.

„După atâtea probleme, e evident că trebuie să existe și urmări politice. Cei care nu au organizat corespunzător sau chiar intenționat prost trebuie să plătească cu funcția. Vorbesc de urmarea politică. Că ulterior se găsesc și alte probleme, o vom discuta după ce va exista prima analiză. Fiindcă nu au știu să demisioneze, solicit demiterea imediată a ministrului de Externe și a ministrului de Interne. Imediat însemnând imediat!”, a încheiat Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.