Acasă Economie Prima reuniune a comisiei pentru Programul ”gROwth – Investim în copii, investim...

Prima reuniune a comisiei pentru Programul ”gROwth – Investim în copii, investim în viitor”

DISTRIBUIȚI

150319 – 08052019 – Premierul Viorica Dăncilă a participat ieri la prima reuniune a comisiei pentru aplicarea programului guvernamental ”Investim în copii, investim în viitor”, al cărui obiectiv este realizarea grădinițelor cu profil sportiv.

La reuniunea de la Palatul Victoria au mai participat membrii comisiei – Gabriela Szabo, Camelia Potec, Gheorghe Hagi şi Florin Pelin, precum şi reprezentanți ai Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, instituție care derulează acest program.

”Împreună cu dumneavoastră, vom dezvolta acest program național, cu beneficii pentru sănătatea copiilor. Mulți tineri vor primi astfel o șansa să practice un sport și chiar să facă performanță. Am încurajat promovarea acestui program, precum și a altor politici destinate copiilor și tinerilor, din convingerea că cea mai valoroasă investiție este în educarea și în formarea lor”, a afirmat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

La rândul lor, membrii comisiei au arătat că realizarea grădinițelor cu profil sportiv este un proiect binevenit în condițiile în care practicarea sportului de la o vârstă fragedă aduce importante beneficii de sănătate.

Premierul Dăncilă a subliniat că va acorda tot sprijinul necesar pentru promovarea acestui program, inclusiv prin alocare de fonduri guvernamentale. De asemenea, șeful Executivului a precizat că selecția dosarelor ce vor primi finanțare prin acest program va fi realizată de membrii comisiei, pe baza condițiilor de eligibilitate cuprinse în legislație.

Programul are în vedere construcția a 1.000 de grădinițe cu profil sportiv și constă în acordarea unui ajutor nerambursabil de 500.000 de euro, precum și garanție de la stat pentru eventuale credite luate de către beneficiarii Programului.

Sesiunea de depunerea a Formularelor de cerere de acord pentru finanțare în baza Hotărârii nr.239/2019 pentru instituirea unei scheme de ajutor de minimis privind programul guvernamental „gROwth – Investim în copii, investim în viitor” a început în data de 2 mai. Până în prezent, s-au depus două solicitări, ce vor intra în analiza comisiei în reuniunile următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.