Acasă Social Administratie Roxana Wring atrage atenția Gabrielei Firea asupra situației de la RADET

Roxana Wring atrage atenția Gabrielei Firea asupra situației de la RADET

DISTRIBUIȚI

  150590 – 30052019 –   La sedinta ordinara a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, primarul Capitalei vine astăzi cu proiectele de buget pe 2019 pentru companiile municipale, deși instanța a spus că acestea au fost înființate ilegal. Consider că este o sfidare la adresa legii și a bucureștenilor. Aceste companii trebuie să dea banii înapoi la Primărie și să fie desființate de Consiliu. Nu există nicio altă variantă legală și morală față de bucureșteni.
            Din acest motiv i-am cerut Gabrielei Firea să retragă de pe ordinea de zi aceste proiecte de buget. Singurul plan pe care companiile trebuie să și-l facă pe acest an este desființarea. Orice altceva nu este în spiritul deciziei instanței. Reamintesc faptul că încă din toamna anului trecut, USR a depus un proiect de hotărâre pentru desființarea companiilor. Gabriela Firea l-a ignorat, deși adoptarea lui ar fi putut salva sute de milioane de lei din bani publici. 
            Vreau să subliniez că simpla lectură a acestor proiecte de buget ale companiilor arată cât de disfuncționale sunt. Și vă dau câteva exemple:

            Pe 2018, aceste companii au avut pierderi de 24,2 milioane de lei.

            Peste 41% din bugetele companiilor au fost cheltuite pe indemnizații și salarii. Inclusiv de către companii care au ZERO venituri.

            Aproape o treime din banii companiilor ar urma să fie tocați anul acesta pentru cumpărarea de sedii și mașini.

            Salariile celor din conducerea companiilor sunt mult peste nivelul pieței și mult peste rezultatele obținute. De exemplu, la Managementul traficului, fiecare membru al Consiliului de Administrație primește peste 16.000 de lei / lună. 

            Directorul Parking SA are un salariu de 30.000 de lei / lună, mai mare decât are președintele României.

            USR București a făcut și o analiză a acestor bugete pe care vă invit să o citiți aici. Este scandalos ce se întâmplă în aceste companii care funcționează ca veritabile paravane pentru clientela Gabrielei Firea. 

            Deși nu va fi pe ordinea de zi, vreau să-i atrag atenția Gabrielei Firea asupra situației de la RADET. Refuzul de a respecta obligațiile asumate de Primărie riscă să-i lase pe bucureșteni fără apă caldă și fără căldură la iarnă. În acest moment, există un RISC REAL de SISTARE a agentului termic în București și de COMPROMITERE a întregului sistem de termoficare. Iar asta doar pentru că Gabriela Firea nu plătește subvenția. Neplata acestor sume ar putea determina ca Romgaz să sisteze alimentarea cu gaze naturale a centralelor ELCEN și, în consecință, sistarea livrării de către RADET. 

            Gabriela Firea a băgat RADET în faliment. Îi cer să nu bage definitiv sistemul în colaps. Asta ar însemna un șoc administrativ de proporții ce nu pot fi calculate în acest moment. Pe scurt, mesajul meu e cât se poate de simplu: să lase odată bâlciurile și să se ocupe de RADET. Și să desființeze companiile municipale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.