Acasă Politic Schimb de experiență româno-chinez pe tema studierii bugetului

Schimb de experiență româno-chinez pe tema studierii bugetului

DISTRIBUIȚI

  150345 – 10052019 –    La 8 mai 2019, deputatul Sorin Lazăr, președintelele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, împreună cu alți deputați membri ai comisiei, au primit delegația chineză condusă de Shi Yaonin, președintele Comisiei pentru Afaceri Bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naționale Populare a R.P. Chineze și vicepreședinte al Comisiei Financiare și Economice a Comitetului Permanent al Adunării Naționale populare a R.P. Chineze.

            A fost prima vizită oficială a unui președinte al Comisiei pentru afaceri bugetare din R.P. Chineză la Comisia pentru buget a Camerei Deputaților, precizează cun comunicat de presă.

            Scopul vizitei a fost de a realiza un schimb de experiență privind procesul și practica studierii bugetului și a aprobării acestuia de către Parlament, rolul comisiilor de specialitate responsabile în supravegherea implementării bugetului.

            Având în vedere că cele două țări se bazează pe o economie tradițională, că R.P. Chineză este primul partener comercial al României din zona asiatică, ne dorim atingerea unui echilibru dinamic între volumul exporturilor și cel al importurilor pentru a evita accentuarea deficitului comercial defavorabil României, spune Lazăr.

            Mai mult decât atât, se dorește, de ambele părți, o creștere a fluxului de investiții chineze în România, prin promovarea cooperării bilaterale pe principii de transparență și predictibilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.