Acasă Externe Agenda Europeana Uniunea Europeană și Consiliul Europei își întăresc sprijinul pentru buna guvernare în...

Uniunea Europeană și Consiliul Europei își întăresc sprijinul pentru buna guvernare în vecinătatea estică a UE

DISTRIBUIȚI

150313 – 07052019 – Uniunea Europeană și Consiliul Europei extind programul de parteneriat pentru o bună guvernare pentru a contribui la consolidarea drepturilor omului, a democrației și a statului de drept în Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

A doua fază a programului (cu un buget de 17,5 milioane euro între 2019 și 2021) va fi lansată la ceremonia de la Bruxelles, la 7 mai.

Parteneriatul pentru o bună guvernare vizează să ajute aceste șase țări partenere ale Uniunii Europene să se apropie de standardele europene privind drepturile omului, democrația și statul de drept. Toate țările în cauză, cu excepția Belarusului, fac de asemenea parte din Consiliul Europei.

În strânsă colaborare cu autoritățile naționale și cu alte părți interesate, programul contribuie la schimbarea legilor și a practicilor, dând naștere unei revizuiri a legislației, ameliorării eficienței instituțiilor publice, schimbul de informații, experiențe și bune practici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.